Servicii

Home » Servicii
Home » Servicii

Beton amprentat

Betonul amprentat, cunoscut ca si beton decorative are rolul de a imita intocmai diferite elemente decorative , respective . caramida, piatra de rau piatra cubica, sau chiar lemnul.etc

Astfel se poate obtine un beton decorativ cu  rezistenta extraordinara care depaseste orice alta forma de pavaj in orce loc unde se poate turna beton

Mai mult decat atat, aceest tip de beton pune la dispozitie cele mai noi si utile tehnologii de pavaj atat exterior cat si interior pentru amenajarea suprafetelor din spatiile publice sau private

Din punct de vedere al intinderii, betonul decorativ dispune de o diversitate mare de modele culori, tehnici de lucru, pe de o parte, iar, pe de alta parte, si de creativitate noutate si adapabilitate.

Betonul imprimimat iese in evidenta si prin durabilitatea si rezistenta sa, aspecte care fac ca acesta sa reprezinte Solutia ideala pentru curti, spatii comerciale, hale , parcuri, strazi, trotuare, inlaturandlipsurile pavajelor clasice

In ceea ce priveste modalitatea de realizare, betonul amprentat, de obtine prin imprimarea ununi strat de beton propriu zis, amestecat cu coloranti rasini si alte produse chimice, imprimare ce se face folosind o matrita special folosita in acest domeniu

Particularitate betonului amprentat este ca acesta se poate plia in raport cu preferintele clientilor, astfel, combinand duritatea betonului cu materialele de inalta calitate si cu experienta unor adevarati profesionisti, reprezinta solutiaoptima in amenajarea parcarilorcentrelor comerciale, parcurilor, benzinariilor, curtilor, gradinilor, , garajelor  dar, de asemenea si a zonelor inguste precum alei pietonale, piste de biciclete trotuare, etc.

Pavele din beton amprentat reprezinta o solutie foarte buna pentru amenajarea aleilor, trotuarelor, drumurilor de acces, parcarilor, etc. este recomandat acest sistem de pavaj atat  datoritacalitatii,cât și a  aspectului ce poate fi personalizat.

Tinând cont de gama largă de culori și modele, dar și de costul redus, betonul amprentat devine  soluția accesibilă amenajarea centrelor comerciale, benzinariilor, parcurilor, parcarilor, gradinilor, curtilor, garajelor el se poate folosi si pentru amenajarea zonelor inguste de asemenea.

Astfel, sistemul de pavaj cu beton amprentat este unul dintre cele mai uzitate in domeniul decorarilor datorita calitatii, rezistentei si aspectului, dar si datorita faptului ca poate fi adaptat in functie de nevoile si preferintele fiecaruia

Data fiind termenul rapid de executie dar si pentru a intelege sistemul de aplicare, vom descrie pe scurt pasii necesari in efectuarea acestui system, respeciv: amenajarea terenului, cofrarea, stabilirea nivelelor, aplicarea betonului amestecat, aplicarea colorantului si amprentarea betonului cu matrita cu modelul ales de client. In cele din urma betonul decorative fiind spalat si aplicandu-i-se lacul impermeabilizant.

Tinand cont de gama larga de modele si culori,dar si de costul redus al unui pavaj de beton amprentat,  practice, oriunde se poate turna beton puteti avea unul decorativ indiferent de conditiile climatice.

TEHNOLOGIE – BETON AMPRENTAT

Din punct de vedere tehnologic, pentru betonul amprentat o importanta deosebita o au compozitia si rezistenta acestuia din urma. Referitor la culoarea betonului amprentat aceasta se alege de catre client in functie de preferintele aceestuia.. Culoare se extinde pe suprafata recent turnata si nivelata cu beton proaspat ca aceasta sa poata fi absorbita, si sa dureze peste timp. Mai mult,colorantul intaritor compus din minerale si pigmenti va permite obtinerea texturii ideale ale fiecarui model, conferindu-i o rezistenta ridicata la uzura .

Pavajul de beton decorativfloseste ca materie prima o masa de beton propriu zis cu o inaltime de 8-10 cm aplicata pe o suprafata cofratasi nivelata in prealabil.Astfel, dupa intinderea si nivelarea betonului se obtine o suprafata apta pentru aplicarea colorantului intaritor si trecerea la amprentare cu ajutorul matritelor speciale.

Colorantul intaritor compus din minerale si pigmenti va permite obtinerea texturii ideale ale fiecarui model, conferindu-i o rezistenta ridicata la uzura .

Finisarea betonului amprentat se va intregi prin folosirea unor rasini speciale ce vor da betonului textura, luciul si impermeabilitatea definitiva.

AVANTAJE – BETON AMPRENTAT

Betonul amprentat nu se lasa in timp si nu se scufunda.

Betonul amprentat nu este afectat de factorii externi, printer altii conditiile climatice.

Betonul amprentat are o rezistenta in timp net superioara celorlalte tipuri de pavaje

Betonul amprentat poate avea o multitudine de forme si culori.

Betonul amprentat se poate utiliza atat in exterior cat si in interior.

Betonul amprentat are un cost de realizare foarte mic.

Betonul amprentat are un timp de executie foarte scurt

Betonul amprentat se ingrijeste foarte usor,

Betonul amprentat are un aspect  placut

Betonul amprentat nu implica costurri ridicate pentru intretinerea acestuia

PAVAJ – BETON AMPRENTAT

In Romania betonul decorative exista de peste 15 ani, dar in momentul actual a atins cel mai mare nivel de dezvoltatre datorita avantajelor metionate mai sus, respectiv nu este afectat de factorii externi, are o rezistenta in timp net superioara celorlalte tipuri de pavaje, are un cost de realizare foarte mic, se ingrijeste foarte usor, nu implica costurri ridicate pentru intretinerea acestuia, dar si dtorita multitudinii de forme  si culori care permit,  alaturi de aditivi si rasina,  un sistem pavimentos durabil, agreabil si rezistent.

Aegerea betonului amprentat în detrimental pavajului clasic vine din diferentele nete  dintre in primul rand din modul de aplicare: pavajul este aplicat dala cu dala, in timp ce aspectul de pavaj al betonului amprentat este dat de utilizarea matritelor si a culorilor.

În al doilea rand, pavajul din beton amprentat  se aplica rapid, nu apar spatii intre dale astfel sunt annihilate neajunsurile pe care le ati fi avut cu cresterea buruienilor  sau cu infiltrarea apei.

În al treilea rand, pavajul simplu are urmatoarele dezavantaje:apar spatii intre dale, setul de culori si texturi este limitat, durata de aplicare este mai lunga fata de aplicarea betonului amprentat. De asemenea, este de luat in calcul si costul care este superior betonului aprentat.

Referitor la pretul betonului amprentat acesta difera in functie de suprafata pavata, locatia lucrarii,  madalitatea de acces la suprafata ce urmeaza efectiv a fi executata, lucrarile ce pot fi executate în perioada anterioara turnarii betonului, respective cofrarea, si pregatirea terenului, grosimea betonului ce urmeaza a fi aplicat, grosime ce difera in functie de utilitatea  terenului,etc. in consecinta,  pentru o oferta personalizata si exacta contactati ne specificand datele dvs, localitatea unde se va executa lucrarea si suprafata in mp (aproximativa) .

Aplicarea efectiva a betonului propriu zis urmeaza pasii ce vor fi detaliati in cele ce urmeaza:

– pe stratul propeiu zisde beton turnat si rasiat, se aplica o culoare (colorantul intaritor), care are atat rolul de a oferi o estetica deosebita betonului, dar si de a creste rezistenta acestuia.

– ulterior pasului unu si dupa ce colorantul incepe sa se intareasca, pentru a incepe urmatorul pas al procesului de amprentare, care consta in aplicarea matritelor ( pentru obtinerea formelor dorite ).

– inainte de aplicarea matritelor, se imprastie deasupra suprafetei finisate, decofrant (praf antilipire) ,  praf ce are rolul de a impiedica lipirea matritei de suprafata betonului recent aplicat.

– dupa terminarea procesului de amprentare, se asteapta 1-2 zile pentru ca betonul sa prinda rezistenta, si se incepe cu realizarea rosturilor, pentru a impiedica craparea suprafetei de beton.

– se spala lucrarea, se indeparteaza decofrantul (praful antilipire), mai mult sau mai putin, se aplica lacul pe baz de apa, pentru a inchide porii betonului.

– in final, se aplica lacul solvent (rasina), care ofera suprafetei un luciu extraordinary, aspectul visual fiind extraordiar. În acest fel rezulta o lucrare de beton amprentat, care corespunde nevoilor si gusturilor clientului.

Beton dezactivat

Beton elicopterizat

Pavajul din beton elicopterizat este un sistem bazat pe realizarea unei strat din beton cu caracteristici speciale, obtinut in statia de beton, care odata intins si nivelat este tratat cu un strat proaspat special, compus din CUARTZ, minerale ciment si pigmenti de culoare care duc la obtinerea produsului finit cu suprafata foarte dura si rezistenta.

Betonul elicopterizat  reprezinta o solutie extraordinara pentru realizarea pardoselilor halelor industriale, a parcarilor supermarketurilor, mall-urilor, silozurilor, depozitelor de orice fel, etc. precum si a oricaror suprafete care trebuiesc acoperite cu un strat foarte dur de beton, rezistent la actiunea factorilor mecanici, chimici, climaterici.

Procesul de realizare a unei pardoseli industriale din beton elicopterizat implica urmatorii pasi necesari:

  • Pregatirea suprafetei de lucru, cofrarea terenului;
  • Turnarea, intinderea si nivelarea betonului;
  • Aplicarea mortarului de presarare in functie de incarcarea pardoselii;
  • Sclivisirea initiala pentru omogenizarea suprafetei;
  • Sclivisirea finala pentru obtinerea efectului de oglinda;
  • Sigilarea suprafetei cu sigilanti pe baza de solvent (lac sigilant);
  • Efectuarea rosturilor de dilatare si umplerea acestora.

Betonul elicopterizat (superfinisat mecanic) este ideal pentru realizarea pardoselilor halelor industriale, a parcarilor supermarketurilor, mall-urilor, silozurilor, depozitelor de orice fel, etc. precum si a oricaror suprafete care trebuiesc acoperite cu un strat foarte dur de beton, rezistent la actiunea factorilor mecanici, chimici, climaterici.

Acest tip de pardoseala se poate realiza in diferite culori, in functie de dorinta clientului.

Pardoseala industriala elicopterizata este un sistem bazat pe realizarea unui strat din beton cu caracteristici speciale, care odata intins si nivelat este tratat cu un strat proaspat special, compus din CUARTZ, minerale ciment si pigmenti de culoare care duc la obtinerea produsului finit cu suprafata foarte dura si rezistenta.

Avantajele unei pardoseli industriale sunt, printre altele, rezistenta mare la impact, reducerea absorbtivitatii suprafetei, durabilitate, multitudinea de culori, costurile accesibile, modalitatea rapida de executie.

De asemenea, nu este de neglijat faptul că este usor de intretinut si nu prezinta puncte slabe, rezistenta fiind aceeasi pe intreaga suprafata. Totodata, prezinta avantaje si in domeniul aspectului, fiind disponibila o gama e larga de culori ce pot fi aplicate.

Renovare pavaj

Dam viata vechiului pavaj ajutandu-l sa redea frumusetea lui initiala

Interior sau exterior, comerciale sau domestice, noi în oferta pavajului depunem suflet. Nouă ne place găsirea soluției potrivite pentru orice situație, și nu suntem descurajați de o mică provocare! Pentru mai multe detalii referitoare la serviciile pe care le oferim va rugam sa ne contactati!